سبد خرید
0

عسل چیست و چگونه تولید می‌شود

عسل ماده ای با غلیظ و شیرین است که توسط زنبور عسل تولید می‌شود، زنبور این ماده را برای زمستان خود ذخیره می‌کند اما انسان از آن به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند استفاده می‌کند.
آیا می‌دانید که عسل نامی عربی است و در فارسی به آن انگبین می‌گویند.
زنبورها شیره و تراوشات گلها را با خرطوم خود مکیده و در عسلدان (با معده اشتباه نشود) ذخیره کرده و با خود به کندو برده و در آنجا به عنوان غذا ذخیره می کنند.
این ماده از کلونی های زنبورها گردآوری می‌شود و در بازار برای تغذیه انسانها به فروش میرسد که دارای خواص فراوانی است.


تاریخچه عسل به دوران باستان باز می‌گردد و  از گذشته‌های دور به عنوان تنها شیرین کننده، مورد توجه بشر بوده و بشر آن را یک نوشیدنی از طرف خدایان می‌دانسته است.همچنین در پزشکی و عسل درمانی نیز کاربردهای فراوانی داشته است.

عسل دارای مقادیر فراوانی از قند طبیعی و سایر مواد غذایی و همچنین آنزیم‌ها است

چرا رنگ عسل ها متفاوت است ؟

تغذیه زنبورها رابطه مستقیمی با نوع گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه میکند.
این به این معنی است که زنبور شیره گل های مختلف را مکیده و آن را تغلیظ میکند، همچنین مقداری از آنزیم‌های ترشحی از غدد خود را نیز وارد آن کرده و بدین ترتیب خواص آن را نیز بالا میبرد.
بر همین اساس عسل‌های مختلف با هم تفاوت دارند.

انواع عسل

 کنار
 
به عسلی گفته میشود که بخش عمده شهد مورد استفاده زنبورها از شکوفه های درخت کنار است. رنگی کهربایی تیره داشته و عطر و طعم مخصوص به خود را دارد و غلضت خوبی داشته و به راحتی از عسلهای دیگر قابل تشخیص است.

زول
 
به عسلی گفته میشود که عمده تغذیه زنبورها از گیاهی خودرو و وحشی بنام زول است. عسل زول طعم و عطر خاص خودش را دارد، از جایی که خود گیاه زول طبعی گرم دارد، عسل زول نیز طبع گرم داشته و خواص فراوانی برای مبتلایان به بیماری دیابت دارد.

گشنیز
 
به عسلی گفته میشود که زنبورها در جوار مزارع سرسبز و پرگل گشنیز نگهداری شده و شهد گلهای تازه گشنیز را در عسلدان خود ذخیره کرده و به داخل کندو میبرند. غلظت متوسط ولی چسبندگی بالایی دارد و عطر مخصوص به خود را داشته که به راحتی از عسلهای دیگر متمایز میشود.

 آویشن
 
عسل آویشن عسلی است که زنبورها از گل‌های گیاه آویشن که خود از تیره نعناییان است تغذیه کرده و به داخل کندو میبرند رنگ تیره و مایل به قرمز داشته و غلظت بسیار بالایی دارد و از آنجا که از تیره نعناییان است، طبع بسیار گرمی دارد.

گون
 
به عسلی گفته میشود که زنبورها برای ساختن آن از گلهای گیاه گون تغذیه کرده باشند، گیاه گون گیاهی وحشی است که در استپ های کوهپایه‌ای و بعضی دامنه های کوه های ایران علی الخصوص دامنه های زاگرس میروید.رنگ زرد طلایی داشته و غلظت نسبتا خوبی دارد، طبع آن گرم بوده و خواص فراوانی نیز دارد.

چندگیاه
 
به عسلی گفته میشود که زنبورها برای ساختن آن از گیاهان مختلفی تغذیه کرده باشند. این عسل خواص همه گیاهان را البته بصورت ملایم تر بصورت یک جا دارد. غلظت مناسب و طعم همه پسند آن باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. رنگ آن  بسته به پوشش گیاهی متغیر است ولی عموما رنگ زرد دارد.

گزانگبین
 
درختچه ای بنام گون‌گز وجود دارد که هم خانواده گیاه گون است.

زنبورها از گل‌های این گیاه تغذیه کرده و عسل مرغوبی میسازند. این عسل گزانگبین نام میگیرد و بخاطر عطر و طعم همه پسند، مورد توجه همگان قرار دارد. رنگ طلایی و غلظت متوسط رو به بالایی داشته و خواص فراوانی برای مغز و اعصاب و تقویت حافظه دارد.

مریم گلی

عسل مریم گلی رنگ تیره ای دارد و به غیر از طعم شیرین, بوی شیرینی نیز دارد! در این عسل بخش زیاد شهد مورد استفاده زنبورها از گیاه مریم گلی است از خواص آن میتوان به تقویت مغز و آرامبخش بودن آن اشاره کرد. همچنین بخاطر ساکارز پایین عسل مناسبی برای مبتلایان به دیابت است.

قنقال
عسل قنقال رنگ زرد مایل به تیره و طعم مخصوص به خود را داشته و یکی از بهترین عسلها برای گرفتگی صدا، سرفه های تحریکی و گلودرد‌های چرکی است.

عسل یونجه

 این عسل خواصی مانند خواص ضدعفونی‌‌کننده و ضدباکتریایی، تسکین ‌دهنده،‌ فعالیت پریبیوتیکی طبیعی، انرژی‌‌بخش و منبع مواد مغذی دارد.

عسل شوید

 از خواص این عسل می‌توان درمان عفونت و زخم‌ها، کاهش کلسترول، آزادسازی رادیکال‌های آزاد و درمان صرع را نام برد.

عسل گشنیز

 خواص عسل گشنیز عبارت‌اند از درمان اعصاب، سردرد، سرماخوردگی، سرفه، آلرژی و حساسیت.

عسل اقاقیا

 این عسل خواصی مانند تقویت حافظه، نشاط‌آوری، خواب‌آوری، ضدکم‌خونی، درمان ناراحتی‌های صفرا، ملین و خواب‌آور بودن دارد.

عسل زرشک

این عسل خواص بسیاری مانند کاهش فشارخون، رفع جوش و لک بدن دارد.

عسل سیاه دانه

 از جمله خواص عسل سیاه دانه می‌توان پیشگیری و درمان سرطان، کاهش ۷۰ درصدی خطر ابتلا به دیابت و درمان بیماری‌های معده را نام برد.

عسل رازیانه

 درمان اختلالات قاعدگی بانوان و افزایش شیر مادر از فواید عسل رازیانه برای زنان است.

عسل کتیرا

 از جمله فواید عسل کتیرا می‌توان درمان بیماری‌های معده و گوارش را نام برد.

عسل اکالیپتوس

 مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌های بافت تنفسی، التیام و درمان سریع زخم‌ها، درمان سرفه و سرماخوردگی از جمله فواید عسل اکالیپتوس است.

عسل خارشتر

از فواید عسل خارشتر می‌‌توان تسکین دردهای رماتیسمی، ضدالتهاب مثانه، دفع سنگ‌های ادراری، درمان ورم پروستات، خواب‌آور، تقویت‌کننده حافظه، تقویت‌کننده معده و سیستم گوارش، تقویت مغز و اعصاب را نام برد.

عسل اسطوخودوس

 ضدقارچ بودن، بهبود زخم، خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار از جمله خواص این نوع عسل است.

عسل مانوکا

 فواید عسل مانوکا شامل بهبود زخم، خواص ضدباکتری، کاهش کلسترول بالا، کاهش التهاب، کاهش رفلاکس اسید و درمان آکنه می‌شود.

عسل وحشی

 از خواص عسل وحشی می‌توان خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی، بهبود اثر جای اسکار، تقویت سیستم دفاعی بدن و نام برد.

عسل کوهی

 خواص عسل کوهی عبارت‌اند از بهبود حساسیت، منبع طبیعی برای انرژی، آنتی اکسیدان طبیعی، خواب‌آوری، کاهش وزن

دیدگاهتان را بنویسید